2013-as Katasztrófavédelmi Díj

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében ünnepélyes keretek között adták át november 7-én a 2013. évi Katasztrófavédelmi Díjakat. Másodszor lehetett a különböző kategóriákban elkészített pályaműveket nevezni, a nyerteseknek szóban is bizonyítaniuk kellett díjra érdemességüket. A katasztrófavédelmi díj létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást az alapítók (Magyar Tudományos Akadémia, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Somos Alapítvány) 2012 júliusának végén írták alá azzal a céllal, hogy a nemzeti értékeinket képező természeti és épített környezet megóvásában aktívan tevékenykedő és kiemelkedő eredményt elérő természetes és jogi személyek munkáját elismerje és támogassa.

Egyéni kategóriában iparbiztonság szekcióban Szabó Ágnes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, polgári védelem szekcióban Teknős László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének munkatársa, az NKE Katonai Műszaki Doktori Iskola hallgatója nyerte, míg a tűzvédelem szekcióban Murai László, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa vehetett át díjat.

Az intézményi kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Juhász Jenő Szakkollégiumának építőmérnöki tagozata nyert, a díjat Petri Endre László, a szakkollégium elnöke vette át.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem október 29-én tudományos konferenciát szervezett azzal a céllal, hogy a díj I. és II. kategóriájában kiírt pályázati felhívás alapján beérkezett, és két független szakember által előzetesen elbírált pályaműveket bemutassák és zsűri által értékeljék. A díj odaítéléséről a zsűri javaslata alapján az alapító felek által létrehozott kuratórium döntött.

Az immár második alkalommal megrendezett tudományos konferencián elért eredmények, illetve a bemutatott tudományos dolgozatok egyaránt szolgálják a tudományos közélet, valamint a katasztrófavédelmi igazgatás és felsőoktatás épülését és fejlődését.

Forrás: OKF